ANTALYA / MANAVGAT - Yavuz Sultan Selim İmam Hatip Ortaokulu

ÖĞRENCİLERİMİZİN TASARIMLARI İLE BETON ZEMİNLERİMİZ RENKLENDİRİLDİ

Hayatımızın her alanında iç içe olduğumuz renkler bizlere önemli duyguları ve işaretleri ifade eder.Evde,okulda,iş yerinde sosyal hayatımızda kısacası her yerde her zaman doğru ve anlamlı renkleri kombinlemeye ve doğru imaj yaratmaya çalışırız.Buna karşın duygularımızı ifade etmenin en güzel şeklidir.Sinirlenince kızarır,korkunca mosmor kesiliriz.Üzüntümüzden karalara bürünür,bazen de toz pembe hayaller peşinde koştururuz.Bizim böylesine hayatımızın içinde yer alan renklerin aynı zamanda insanların üzerinde farklı psikolojik etkileri vardır.Renklerin bu gücünden hareketle okulumuzun bahçesine renklendirme etkinliği başladık.Okulumuzda kullanılmayan boyaları değerlendirerek okul bahçesindeki duvarları öğrencilerimiz ile birlikte hem okul dış cephesine uyumu hem de öğrencilerin görüşlerini sorarak ortak bir karar alıp uygun renkleri seçerek boyamaya başladık.Bu etkinliğin sonucunda okulumuzun bahçesine canlılık katan renklerin öğrencilere neşe verdiğini gözlemledik.

Aynı zamanda okulumuz öğrencilerine çevre bilinci kazandırmak amacıyla okul bahçesine fidan dikimi gerçekleştirilmiştir.Diktikleri fidanların bakımını da üstlenecek olan öğrencilerimiz fidan diktikten sonra can suyu verdiler.Bu etkinlik sayesinde öğrencilere çevre ve doğa sevgisi aşılamak istenmektedir.

28-04-202328-04-202328-04-202328-04-202328-04-202328-04-202328-04-2023

Yayın: 28.04.2023 - Güncelleme: 28.04.2023 15:48 - Görüntülenme: 70